Wednesday, 27 February 2013

pass.



Akhirnya, selepas lebih dua tahun, 
aku bisa melangkah melepasi ujian itu,
it was very hard,
dan tak sangka pun sebenarnya akan lepas, 
well, i think because of attachment,
dan kurangnya keyakinan itu,
tapi dengan izin Allah, i passed.
yaAllah, alhamdulillah
feel more calm,
more blessed I guess
moga Allah sahaja menjadi penghubung antara kita selepas ini,
moga Allah sahaja yg menentukan ke manakah pengakhiran ceritera antara kita,
moga Allah sahaja, 
ya, moga hanya Dia.

Hidup adalah ujian, ye dak? hehs
pass one, another one or two or three coming
yang paling rasa sekarang, 
ujian nak mujahadah dgn diri sendiri.
huh, it is not that easy, tahu?
Allah nak sediakan diri ini utk lebih kuat aku rasa
untuk tempuh akan datang
yg pastinya jauh lebih susah
nak manage masa + hidup memang fail lah kalau x reti nak mujahadah tu
dan aku membayangkan
memang Allah nak menyediakan diri ni
jadi individu muslim yang sebenar-benarnya
sebelum melangkah ke tangga yg seterusnya

bukan senang, tahu?
nak naik tangga tu kalau x ready
nak manage hidup sndiri terkial-kial apatah lagi hidup orang lain?
tak ke cari padah namanya tu nanti?
hem, betul lah, patutlah,
ada hikmah, pasti ada hikmah,

so, hidayah, what to do now?
move on, dengan azam yg lebih tinggi!
mmbina muwasafat tarbiyyah dalam diri, okeh?


set, go.
Allah tengah tengok.
ingat, Allah tengok.


YaAllah, kurniakanlah secebis kekuatan, 
untukku terus melangkah.

No comments:

Post a Comment