Tuesday, 19 March 2013

ahh.

macam macam benda jadi. sampai tak terkejar nak ingat balik. nak tulis, tapi masih tak pandai nak manage masa. ahh. stress.

spring break, seminggu berprograms. moga Allah redha. satu hal yg dikesali, seminggu lepas tu diri ni lemah longlai melayan penat (kononnya penat). patutnya lagi semangat. ahh. apakah. seminggu ni la yg diguna untuk kejar balik mutabaah yg tertinggal sepanjang program tu, ada la dalam 3 ke 4 juzuk jugak. see? apakah ini. memang sungguh stres dgn diri sendiri. ohoi hidayah. come on.

tapi smpai di hujung minggu ni, Allah takdirkan terjadi suatu peristiwa yg menggemparkan dunia. pemergian seorang akhdi jalan dakwah dan tarbiyyah, akh Iman Syafiq atas asbab kemalangan. dahsyat kesan pemergian akh ni. ikhwah akhawat satu dunia macam celik mata, aku rasa la. sebab mmg diri ni celik mata sikit. banyak jugak kot.

terasa macam 'weh, nampak x? dia sungguh2 all-out buat dakwah, hidup dia bermakna, mati dia pun meninggalkan kesan kat semua. kau?'

ohoi hidayah.

cepatlah mujahadah! jangan putus asa, jangan putus harap boleh? Allah x suka. tapi setan suka. usaha mujahadah sampai lelah. smpai lelah tu yg penat mengejar kau. mintak kekuatan dgn Allah. dah la main main tu. dah dah.

No comments:

Post a Comment